Gezocht: vrijwilligers in Leusden voor prille of aanstaande ouders.

Steun voor zwangeren en ouders met babies voor een kansrijke start.

Uit onderzoek blijkt dat de eerste 1000 dagen van een kind van buik tot in het tweede jaar cruciaal zijn voor verdere verloop van het leven. Voor jonge en/of aanstaande ouders is dit een turbulente periode in hun leven en als zij zich juist in die periode gehoord en gesteund voelen dan heeft dat langdurig effect. Wat als je die steun niet in je eigen netwerk kan vinden?  Home-start wil juist deze gezinnen een steuntje in de rug bieden door een vrijwilliger die het gezin wekelijks bezoekt.

In het onderzoek staat wat een kind nodig heeft voor een goede start. Dat zijn 5 elementen: 1. Goede voeding en de juiste bouwstenen 2. Een goede gezondheid 3. Veiligheid 4. Liefde 5. Stimulatie. Samen met de ouders bouw je aan deze 5 elementen in hun gezin.

Ben jij een ervaren opvoeder, heb je hart voor gezinnen, kun je goed luisteren en wil jij jouw ervaring wel delen met aanstaande of prille ouders. Dan is dit vrijwilligerswerk iets voor jou.

Home-start ondersteunt al bijna 30 jaar gezinnen in Nederland waarvan al bijna 15 jaar in Leusden. Wekelijks bezoekt de vrijwilliger het gezin, gedurende 8 – 15 maanden. Vrijwilligers ontvangen vooraf een training en tevens begeleiding tijdens de ondersteuning. Ook is een aanbod van passende workshops en cursussen. In januari 2023 start er een training voor nieuwe vrijwilligers. Home-start wordt uitgevoerd door Humanitas Eemland en is naast Leusden ook actief in Woudenberg en Amersfoort.

Interesse? Bel, mail of app vrijblijvend met Home-start Coördinator Leusden: Marianne ter Maat. 06 511 06 776 of m.termaat@humanitas.nl.