Sociaal contact

‘Ik voel me eenzaam’ of ‘Ik voel me alleen’. Het zijn gedachten die veel voorkomen. Bent u veel alleen en heeft u behoefte aan meer sociaal contact? Zoekt u iemand die u daarbij helpt? Soms kunnen familie of bekenden u helpen, maar dat lukt niet altijd. Wij zoeken graag een vrijwilliger of een maatje in Leusden, Achterveld of Stoutenburg.

Hulp bij sociaal contact: maatje gezocht

Misschien heeft u behoefte aan een maatje of juist aan sociaal contact in een groep, met leeftijdsgenoten. Iedereen heeft daar behoefte aan. Sociaal contact is goed voor ieders mentale gezondheid. Maar niet op elk moment in uw leven lukt het om nieuwe contacten op te doen. Bijvoorbeeld als u ziek bent, als u ouder wordt en er mensen in uw omgeving zijn weggevallen of als u niet meer zo mobiel bent. Dan is het handig als anderen u kunnen helpen. Bijvoorbeeld door u in contact te brengen met een maatje of door een groepsactiviteit voor u te zoeken. Ook mantelzorgers kunnen contact met ons zoeken als zij een maatje zoeken voor hun dierbare.

“Een nieuwe inwoner van Leusden belde midden in de coronatijd naar de Huiskamer van Leusden met de vraag welke activiteiten zoal in Leusden plaatsvinden. Na een lang telefoongesprek volgde een uitgebreide e-mail vanuit de Huiskamer met informatie over aangepast sporten, seniorenverenigingen, een wijk-buurthuis in haar omgeving en kerkelijke activiteiten. Ze was zeer tevreden over deze informatie en is actief aan de slag gegaan met het leggen van contacten.”

Wat kan de Huiskamer van Leusden doen?

De Huiskamer van Leusden koppelt inwoners van Leusden, Achterveld en Stoutenburg met een hulpvraag aan vrijwilligers van verschillende organisaties. Wij gaan op zoek naar passende hulp of een geschikte vrijwilliger. Bent u op zoek naar sociaal contact in Leusden en omgeving? Neem dan contact met ons op. U kunt langskomen op ons spreekuur, bellen, een e-mail sturen of ons contactformulier invullen. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op.