Technische vraag

Af en toe heeft u hulp nodig met uw televisie, radio, telefoon of computer. Bijvoorbeeld als de afstandsbediening het niet lijkt te doen, bij het installeren van zenders, beeldbellen of het versturen van e-mail. Zoekt u iemand die u daarbij helpt? Soms kunt u terecht bij vrienden, familie of kennissen. Maar die zijn niet altijd in de buurt. Wij zoeken graag een vrijwilliger die u daarbij kan helpen in Leusden, Achterveld of Stoutenburg.

Hulp bij tv, radio, telefoon of computer

De afstandsbediening of de tv lijkt het niet te doen. Soms is het een kwestie van een andere bron selecteren. Maar niet voor iedereen is dat gesneden koek. Net als zenders installeren op uw tv of radio, een familielid of vriend bellen met uw smartphone of een e-mail sturen op uw computer. Er zijn altijd momenten waarop het handig is als iemand in de buurt is, die u even op weg kan helpen. Bijvoorbeeld door even naar uw tv te komen kijken of samen achter de computer plaats te nemen.

“Familie van een 87-jarige man neemt contact op met de Huiskamer. Zijn familieleden wonen allemaal ver weg en meneer heeft geen netwerk in Leusden waar hij op kan terugvallen. De familie helpt als dat nodig is, maar soms is snelle hulp nodig. Bijvoorbeeld wanneer de rookmelder piept, omdat de batterij moet worden vervangen. Of wanneer de televisie verkeerd staat ingesteld. Voor deze acute en onverwachte klussen vindt de coördinator via bezoekwerk van de Lucasparochie een vrijwilliger die kan helpen en die telefonisch bereikbaar wil zijn voor de familie. Voor de minder acute klussen meldt de familie vader aan bij De Wensboom Leusden.”

Wat kan de Huiskamer van Leusden doen?

De Huiskamer van Leusden koppelt inwoners van Leusden, Achterveld en Stoutenburg met een hulpvraag aan vrijwilligers van verschillende organisaties. Wij gaan op zoek naar passende hulp of een geschikte vrijwilliger. Bent u op zoek naar iemand die u kan helpen bij technische vragen in Leusden en omgeving? Neem dan contact met ons op. U kunt langskomen op ons spreekuur, bellen, een e-mail sturen of ons contactformulier invullen. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op.